Shadow of the Tomb Raider nu bekräftat

Blogg

Efter ett antal rykten har Square Enix äntligen bekräftat att nästa Lara Croft-spel kommer att heta Shadow of the Tomb Raider. Spelet kommer till Playstation 4, Xbox One och PC och releasedatum är satt till 14 september i år. Se första trailern från spelet här:

Square Enix säger att spelet kommer att kretsa kring ”Lara Crofts definierande ögonblick som leder fram till hennes karriär som Tomb Raider”. En närmare presentation av spelets upplägg har planerats och kommer äga rum den 27 april.

Ryktet om Shadow of the Tomb Raider har snurrat ett tag nu. Redan på Gamescom 2015 hintade Square Enix-chefen Phil Rogers om att en tredje titel i serien kunde vara på gång. Därefter sågs titeln Tomb Raider Shadow i en PowerPoint-presentation. Square Enix bekräftade sedan det tredje spelet i december förra året men sa inget mer då. Slutligen läcktes titel och releasedatum så sent som nu i veckan genom den officiella webbplatsens källkod.

Sedan har vi ju Tomb Raider-filmen med Alicia Vikander i huvudrollen att se fram emot också, som har premiär på svenska biografer i morgon fredag 16 mars.