Sextonåriga Bugha tog hem Fortnite World Cup och 3 miljoner dollar

Blogg

Nu I helgen avgjordes då till slut det första världsmästerskapet i Fortnite då Fortnite World Cup gick av stapeln i New York. Efter 10 kvalveckor som började redan i april skulle de bästa nu ställas mot varandra i creative, duo och solo och tävla om den totala prispotten på enorma 30 miljoner dollar.

I duo stod till slut franska Thomas ”Aqua” Arnould och norska Emil ”Nyhrox” Bergquist Pedersen som segrare efter sex matcher, där de storspelande höll nerverna i schack och säkrade förstaplatsen. Det var otroligt jämnt in i det sista och det var inte många poäng som skiljde topplaceringarna åt. Aqua och Nyhrox kammade hem 3 miljoner dollar som de nu får dela på.

I solo var det dock många poäng som skiljde vinnaren mot resten, där sextonåriga Kyle ”Bugha” Giersdorf rent ut sagt dominerade fältet och plockade hem segern och prispotten på 3 miljoner dollar. Bugha skrapade ihop hela 59 poäng under de sex finalmatcherna, närmast honom kom Psalm med 33 poäng. Vilket gjorde att det hela i princip var avgjort när sista matchen skulle inledas. Otroligt välförtjänt seger helt enkelt. Den välkända streamern Turner ”Tfue” Tenney hade däremot en tuff dag på jobbet och slutade på plats 67 med sju poäng.

    En annan solskenshistoria som uppdagades under sista matchen stod svenska Theo ”Crue” Ferrer för, även han endast 16 år gammal. Crue hade lirat stabilt under finalen men befann sig en bra bit från topp 10 inför sista matchen. Där steppade han dock upp det rejält och lyckades bli last man standing och vinna matchen, dessutom med totalt sju eliminations. Den fenomenala insatsen gav honom en rejäl skjuts i tabellen och han landade till slut på en sjätteplats, vilket gjorde honom till bästa spelare från Europa och vinnare av 600 000 dollar. Crue hade även dessförinnan tävlat i duo-finalen under lördagen ihop med Moussa ”Chapix” El Faour, där de hamnade på 22 plats och vann 100 000 dollar.

    Det här var första världsmästerskapet någonsin i Fortnite. Sammanfattningsvis kan man bara konstatera att de på förhand stora stjärnorna och veteranerna lyste med sin frånvaro i den här turneringen, och ett helt gäng nya stjärnor tändes via yngre förmågor som sannerligen tog chansen och skrev in sig i historieböckerna. Framtiden ser onekligen ljus ut.

    Här nedan kan ni se hela sändningen från söndagens final.

    Foto: Epic Games

    Följde ni finalerna? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!