SEGA släpper Tower of Power till Mega Drive Mini

Blogg

Efter att SEGA presenterade den slutgiltiga listan med spel till kommande Mega Drive Mini överraskade de också med att slänga in två bonusspel, vilket gör att vi får totalt 42 spel på den lilla konsolen. Överraskningarna var dock inte över där, SEGA har nu också visat upp lite extra tillbehör till konsolen som verkligen är en blast from the past som tar hänsyn till konsolens rötter. Expansionernas expansioner, det ökända tower of power.

japanska Amazon kan man nu förhandsboka de officiella tillbehören som ger din SEGA Mega Drive Mini det där ”lilla” extra. Det rör sig alltså om miniatyrer av tilläggen SEGA Mega-CD, SEGA 32X samt specialkassetten för Sonic & Knuckles ihop med en Sonic-kassett. Det här är rent kosmetiska tillägg, de ger ingen som helst extra kraft till din Mega Drive Mini. Även fast det ser ut så. De kommer släppas samtidigt som Mega Drive Mini, 19 september. Prislappen är dock lite oklar just nu. Tidigare har det nämnts¥3980, men som synes på Amazon ligger priset nu på på ¥7600. Vilket är runt 650 kronor, och då ingår alltså inte Mega Drive Mini.

    Tillbehören visades upp i samband med avslöjandet av de sista spelen till Mega Drive Mini i en livesändning på Famitsu så ja, det är på riktigt. Men i och med att de bara har visats upp i den japanska sändningen och att förhandsbokningen ligger på japanska Amazon så verkar det ju vara så att vi inte får se dessa tillbehör släppas här i väst. Inte som det ser ut nu i alla fall.

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!