SEGA Mega Drive Mini har fått ett releasedatum

Blogg

Redan förra våren meddelade SEGA att de jobbade på en mini-version av sin populära retrokonsol Mega Drive, eller Genesis som den är känd som i USA. Inga direkta detaljer avslöjades vid tillfället och sedan dess har det varit i princip tyst. Tills i dag, för nu har vi äntligen fått lite mer information kring konsolen och även ett releasedatum.

SEGA Mega Drive Mini kommer att släppas 19 september i år, världen över. Totalt kommer det finnas 40 spel på konsolen, varav några redan nu är avslöjade. Där får vi Sonic the Hedgehog, Ecco the Dolphin, Castlevania: Bloodlines, Space Harrier 2, Shining Force, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, ToeJam & Earl, Comix Zone, Altered Beast och Gunstar Heroes.

    Tillsammans med konsolen får man med två kontroller samt en HDMI-kabel. Prislappen är satt till 79.99 dollar i USA, och här i Sverige har handlare börjat lista konsolen med priser strax under 900 kronor.

    Så är du sugen på retrospel från SEGA i ny förpackning är det alltså 19 september som du behöver skriva in in kalendern.

    Mer information hittas på den officiella hemsidan för SEGA Mega Drive Mini.

    Vad tror du om SEGA Mega Drive Mini? Vilka spel önskar du till konsolen? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!