Secret of Mana får en remake

Blogg

Secret of Mana må vara ett av de bättre spelen till SNES, och anses även vara ett av de bättre rollspelen genom tiderna. Så nyheterna om en remake är ju helt klart intressant. Meeeeen, låt mig vara försiktigt exalterad.

Nyversion kommer vara uppdaterad med modern grafik, röstskådespel och musik. Release är satt till release i februari 2018 och kommer att komma till PS4, PS Vita och Steam. En liten trailer släpptes under förmiddagen tillsammans med några screenshots, så att man kan få en liten hint om vad man har att vänta sig. Det ser ut som ett riktigt färgglatt äventyr. Allt finns längst ner i inlägget!

Men, några varningsflaggor måste resas i det här sambandet. Secret of Mana till SNES är som sagt en otroligt uppskattad klassiker, det är minerad mark att ge sig på en nyversion. Sedan verkar spelet bara släppas till PS4, PS Vita och Steam. Ingenstans nämns Nintendo Switch, konstigt nog. Att det sedan bara kommer som digital release gör det ju inte bättre. Ingen fysisk utgåva här inte. Däremot, givetvis, en hel uppsjö med exklusiva tillbehör in game som du får när du förhandsbokar. Så klart.

Intressant nyhet, absolut! Och man ska givetvis inte döma det för snabbt. Men låt mig vara försiktigt exalterad. Just nu ser jag i så fall hellre fram emot att kunna lira originalet på en SNES Mini i höst.