Se guldkornen från Nintendo på E3

Blogg

Nintendo har alldeles nyligen avslutat sin livesändning där de presenterade sina spelnyheter för de kommande året. Vi fick en hel del efterlängtad information som releasedatum och liknande och även en hel del nya överraskningar. Här nedan kommer en samling med trailers från kvällen, samt lite samlade guldkorn och sändningen i sin helhet här nedan.

  Vi fick som väntat se mer av Nintendos kommande remake av The Legend of Zelda: Link’s Awakening, med massor av gameplay och lite nya funktioner som kommer finnas i spelet. Bland annat kommer man kunna pussla ihop sin egen dungeon att utforska. Dessutom fick vi ett releasedatum, 20 september 2019.

  Square Enix bekräftade att en remake på Trials of Mana, det tredje spelet i serien, kommer till Nintendo Switch. Release är satt till någon gång under början av 2020. Dessutom släppte de en samlingsutgåva kallad Collection of Mana, innehållandes alla tre originalspel, som finns tillgänglig på Nintendo eShop redan nu.

  Vi fick äntligen lite mer info kring kommande Animal Crossing till Nintendo Switch. Spelet heter Animal Crossing: New Horizons och tar oss till en avlägsen ö. Release var planerad till 2019 men är uppskjuten till mars 2020.

  Nintendo avslutade med största möjliga överraskningen som garanterat innebar glädjerop hos många. En kort teaser som meddelade att tvecklingen av uppföljaren till The Legend of Zelda: Breath of the Wild är påbörjad! Inget DLC alltså, ett helt nytt fullskaligt spel. Och det ser ut att bli en mörk historia. Link och Zelda utforskar vad som verkar vara de underjordiska delarna av Hyrule Castle när de stöter på rester av de mörka krafter som vi trodde var besegrade. Det här var oväntat, och riktigt efterlängtat. Lär dröja några år innan vi ser release dock.

  Här nedan hittar du en fem minuter lång sammanfattning från Nintendo som visar mer vad vi har att se dram emot. Samt sändningen i sin helhet, med efterföljande livesändning från Nintendo Treehouse där vi bland annat får se gameplay från bland annat Pokémon Sword och Shield samt Animal Crossing: New Horizons.

  In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!