Sammanfattning av Nintendo på E3

Blogg

Sist ut bland presentationerna i samband med E3 är Nintendo med sin Nintendo Direct, som efter livesändningen kommer övergå till kontinuerliga sändningar från Nintendo Treehouse de kommande dagarna. Inför det hela visste vi egentligen bara att vi skulle få se mer av Super Smash Bros, och det fick vi verkligen.

Vi fick i alla fall se ett nytt Super Mario Party, Fire Emblem och bekräftelse på att Fortnite kommer till Switch. Men Nintendo hade lika gärna kunnat kalla hela sändningen för Super Smash Bros. Direct, för vi fick en inledning med lite trailers och sedan nästan en halvtimme med bara Super Smash Bros. Ingen Metroid, ingen Yoshi, ingen Animal Crossing och inga direkta överraskningar. Jag hoppas innerligt att vi får se några överraskningar från Nintendo Treehouse de kommande dagarna. Hur som helst, här är guldkornen från sändningen!

Super Smash Bros. Ultimate fick ett långt(!) segment och här fick vi en riktig djupdykning i vad vi har att vänta oss. Alla karaktärer som någonsin dykt i serien återvänder som valbara fighters i den här ultimata versionen av Super Smash Bros. som passande nog också får just undertiteln Ultimate. Men vi får också se nya karaktärer, exempelvis efterfrågade Ridley. De som ville ha mer Smash fick precis vad de önskade, med råge. Releasedatum fick vi också, 7 december!

Jag blev mest besviken på att inte få se något nytt gällande Metroid Prime 4, men framför allt att vi inte fick höra något mer om Yoshi till Nintendo Switch som sedan tidigare varit planerat för release under 2018. Enligt Kotaku som pratat med Nintendo of America får vi vänta till ”senare i år” för nyheter kring Yoshi.

Vad tyckte du? Vad ser du mest fram emot? In och följ Spelbloggen på Facebook och diskutera där.