Sammanfattning av EA på E3

Blogg

Så var det då äntligen igång! Först ut av de stora under årets E3 var Electronic Arts som bjöd in till deras livesända EA Play. Vi hade på förhand fått höra att fokus skulle ligga på kommande Battlefield V från svenska DICE samt Biowares nya storsatsning Anthem, och det fick vi ju. Men utöver det blev det hela något av ett avslaget inslag med märkbar avsaknad av större överraskningar. Men, vi tar det hela i ordning.

Battlefield V fick vi serverat precis som utlovat, men i en aning begränsad portion kan jag tycka. Vi fick en ny officiell trailer som visade mycket mer av innehållet än tidigare teaser och med fokus på multiplayer. Men vi fick inte se någon direkt gameplay, än. EA berättade nämligen att vi kommer få se mer av Battlefield V redan under Microsofts presskonferens som drar igång i dag tisdag kl. 22.00. Folk på plats fick däremot chans att spela så håll utkik efter gameplayvideos på YouTube om ni är nyfikna.

Kvällens riktigt trevliga överraskning, och en av de få ljuspunkterna, stod svenska spelstudion Coldwood Interactive för när de presenterade Unravel Two! Vi får än en gång träffa Yarny som nu råkat hamna vilse med ett avbrutet garn, men den här gången ansluter en kompis så här är det co-op som gäller. Man kommer kunna spela helt på egen hand också men spelet bjuder verkligen in till multiplayer. Lokal sådan ska tilläggas! Det ser minst lika charmigt ut som ettan så det här kommer absolut spelas här hemma. Och vet ni vad det bästa är? Det har redan släppts! Finns att ladda hem nu direkt till PC, Playstation 4 och Xbox One.

EA Originals som är EA:s indiesatsning har hittills bestått av enbart svenskutvecklade titlar med A Way Out och Fe, men nu blir det ändring på det. Sea of Solitude från tyska spelstudion Jo-Mei Games släpps under 2019 och vi fick se en väldigt intressant trailer för det hela. Vi får följa karaktären Kay och hennes kamp mot ensamheten, och det må se charmigt ut på ytan men här finns garanterat ett mörker som ligger och lurar. Sea of Solitude kommer till PC, Playstation 4 och Xbox One.

När EA stolt, högt och tydligt annonserade att Command & Conquer är tillbaka höjde jag genast volymen och kände pulsen öka. När det i nästa mening meddelades att det rör sig om ett mobilspel hade jag lust att stänga av och gå och lägga mig. Aj vilken besvikelse. Command & Conquer Rivals, det rör sig alltså om ett mobilspel där korta snabba matcher står i fokus. Man spelar online en mot en och det hela går ut på att hålla ett övertag så att man får iväg två missiler mot motståndaren. Glöm egentligen allt ni vet om tidigare Command & Conquer… Eller nej, för guds skull. Gör inte det. Glöm Command & Conquer Rivals istället och njut av tidigare spel. Hemskt att se vilket tragiskt öde den här spelserien har fått gå till mötes. Men, om ni är nyfikna på det hela släpps det till iOS och Android men releasedatum är okänt.

Biowares kommande spel Anthem presenterades under förra årets E3 och först nu var det dags att få en ordentlig titt på kalaset, och EA valde verkligen att rikta strålkastarna rejält åt Anthem med buller och bång. Vi fick se en rejäl trailer och även ett långt segment med gameplay. Trailer ovan och gameplay nedan. Vi får en stor öppen värld och din robotutstyrsel, kallad javelin, kommer i fyra varianter och kommer gå att modda i närmast oändliga variationer.

Och ja, det ser väl lite häftigt ut men jag är absolut inte såld. Den bittra eftersmaken av Biowares Mass Effect: Andromeda ligger fortfarande färskt i minnet, så låt oss vara försiktigt hoppfulla. Lite synd ändå hur man minns snedsteg så tydligt då det uppenbarligen gör att Anthem får det kämpigt från start. Men jag ska absolut ge det en chans! Vi får dock vänta ett bra tag innan vi får lägga vantarna på Anthem då det släpps först 19 februari nästa år.

Vad tyckte du? Vad ser du mest fram emot? In och följ Spelbloggen på Facebook och diskutera där.