Sammanfattning av Bethesda på E3

Blogg

E3 fortsätter tugga på och natten till måndagen hade turen kommit till Bethesda att visa upp sig, en av giganterna med otal många stortitlar i bagaget. Här var det rock ‘n roll från start med Andrew W.K. på scen, och med tidigare utannonserade Fallout 76 och Rage 2 var det ju lätt att vara nyfiken på vad Bethesda skulle visa upp mer. Här nedan följer höjdpunkterna.

Fallout 76 fick som lovat mycket tid i rampljuset, och det tackar vi för för här fanns det ju en del frågor inför som sökte svar. Som det ryktats om så rör det sig alltså om ett onlinespel med fokus på multiplayer. Så det verkar inte bli ett klassiskt Fallout-spel per se som vi är vana vid, men det kommer finnas en storyline och det kommer gå att spela solo. Men gör er beredda på att bestrida både muterade monster och andra spelare. Fallout 76 släpps 14 november i år.

Sedan fick vi en hel rad med intressanta teasers efter varandra, och jag understryker teasers för det var retsamma inslag som inte avslöjade så mycket. Men nyfikenheten är ju på topp! Eller vad säger ni om titlar som Doom Eternal, Wolfenstein: Youngblood, Starfield och (håll i hjälmen) The Elder Scrolls VI! Kika in trailers här ovan. Doom Eternal var ju inte helt oväntat men samtidigt kul att se att vi får återvända till ett rent helvete på nytt, än en gång med ett soundtrack från Mick Gordon. Och det säger man ju inte nej till. Och ett nytt The Elder Scrolls sedan, äntligen!

Svenska Avalanche Studios fick mycket uppmärksamhet för sitt kommande galna Rage 2. Här är det högoktanig action och galenskap som gäller och det ser ut att kunna bli ett underhållande äventyr. Gillar man first person shooters och diggar Mad Max tror jag absolut att Rage 2 är rätt spel. Vi fick se en hel del gameplay, men inget exakt releasedatum. Det vi vet är att de siktar på att släppa det under våren 2019.

Vad tyckte du? Vad ser du mest fram emot? In och följ Spelbloggen på Facebook och diskutera där.