Retrospel för över 100 000 dollar stulna vid inbrott i spelbutik

Blogg

Den stora spelbutiken Trade-N-Games i Missouri blev häromdagen utsatta för vad som skulle kunna vara den hittills största kuppen riktad mot en butik för tv-spel. Butikens ägare Jason Brassard berättar på Facebook att butiken blev utsatta för ett inbrott inför helgen och tjuvarna verkar ha vetat precis vad de var ut efter. På mindre än fem minuter har de lyckats ta sig in i lokalen och hämtat ett specifikt kassaskåp fyllt med exklusiva värdefulla retrospel till ett uppskattat värde av över 100 000 dollar, alltså runt en miljon svenska kronor, och sedan lämnat platsen.

”This was a straight up heist in and out stole my safe with over 150 of the most valuable games. Thats all they took! If you have been to the store, seen my videos like the big unboxing of graded games thats what was taken plus many more”

Kassaskåpet innehöll över 150 retrospel varav många många väldigt sällsynta och värdefulla titlar, allt från Atari 2600 till SEGA CD och NES. Bland annat fanns här exempelvis Stadium Events, Cheetahmen 2, Little Samson, Bubble Bobble 2, Panic Restaurant samt ett antal sällsynta testkassetter till NES. Här hittas också bland annat Super Noah’s Ark 3D till Super Nintendo och Tank Command till Atari 7800.

Jason som verkar vara en man av ordning har givetvis koll på vad som saknas och har publicerat en lista med de spel som fanns i kassaskåpet i en tråd på forumet NintendoAge. Han ber nu allmänheten om hjälp med att ha ögon och öron öppna och lämna in tips om man skulle stöta på några av dessa spel på platser som eBay och liknande.

    Som Jason nämner i inlägget så syns faktiskt det specifika kassaskåpet i ett av de senaste klippen som de publicerat på Trade-N-Games YouTube-kanal där de går igenom en leverans med graderade spel från WATA. Enligt Jason ska kassaskåpet väga in på runt 220 kg när det är tomt och både han och Polisen är förundrade över hur snabbt tjuvarna verkar ha fått ut det och lyckats lämna platsen.

    Just nu verkar det tyvärr inte finnas några direkta ledtrådar att gå på och Trade-N-Games ber nu som sagt allmänheten om hjälp. Missouri Game Con har dessutom ställt upp med att erbjuda belöning på 2 500 dollar till den som kan komma in med tips som leder till att lösa brottet. Att det finns värde i gamla tv-spel var ju ingen hemlighet direkt, men på senare tid har det ju blivit mer populärt och allt mer vanligt med stor medial uppmärksamhet kring vissa spel som sålts för stora summor. Något som givetvis bäddar för att de då blir intressanta för sådana med tråkiga intentioner.

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!