Release för PlayStation 5 officiellt bekräftad

Blogg

PlayStation har nu via sin blogg och en intervju i WIRED äntligen officiellt bekräftat när deras nästa konsol släpps, och vad den faktiskt kommer heta. Inte helt oväntat så kommer den alltså heta PlayStation 5 och den släpps lagom till julhandeln 2020. Sony släppte viss information kring konsolen redan i april i år men sedan dess har det varit rätt tyst, utöver rykten då. Så det var ju bra välkommet med lite konkret och officiell information.

Framför allt lyfter Sony fram att de lagt ner mycket tid på att utveckla den nya handkontrollen, att få den att än mer reflektera vad som faktiskt händer i spelet. Detta gör man bland annat genom att skrota den vanliga rumble-funktionen och istället implementera haptic feedback i kontrollen. Detta ger mer variation i kontrollens vibrationer och feedback så att exempelvis en bilkrasch känns annorlunda mot en fotbollstackling. Det ger också möjlighet att olika typer av ytor känns annorlunda att röra sig i och på.

    Den andra stora ändringen är att kontrollens triggers nu blir adaptiva, så att även dessa beter sig olika beroende på situation. Motståndet kommer alltså kunna återge känslan bättre av det du gör. Så att det känns olika att trycka av ett vapen eller spänna en pilbåge exempelvis. Tidiga utvecklingsversioner av kontrollen ska redan vara skickad till vissa spelutvecklare så att de kan sätta igång och implementera och ta vara på de nya funktionerna i kommande spel till PlayStation 5.

    Kul att höra lite mer officiella nyheter kring PlayStation 5. Det kommer bli en intressant juletid med både ny PlayStation och Xbox antagligen samtidigt. Och är ni nyfikna på att läsa mer om de senaste uppgifterna rekommenderar jag att läsa den färska intervjun i WIRED.

    Vad tror ni om PlayStation 5? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!