Reklamfilmer från förr á la Nintendo

Blogg

Det kan vara en ren arbetsskada givetvis. Och till stor del nostalgins skull så klart. Men jag tycker gamla reklamfilmer är så otroligt charmiga och underhållande att titta på. Svenska klassiker med Ipren-mannen, kaviartårtan från Kalles Kaviar och snälla Åke från Triss har vi ju alla sett och dessa brukar snabbt dyka upp i sådana här sammanhang. Men i dag ska vi fokusera på gamla reklamfilmer för tv-spel, och framför allt då från Nintendo.

Se och njut av dessa små historiska återblickar från det gamla goda 90-talet. Jag menar, var annars får du se Mario sparka undan benen på Yoshi? Eller en häxdoktor som lirar Dr. Mario på Game Boy?

Var det bättre förr? Nja, kanske inte fullt ut i alla avseenden. Men det ser ju absolut så mycket roligare ut!

    Dessa två här nedan är ju favoriter givetvis. Här har vi Yoshi i fokus! Den första för Yoshi’s Cookie är dock lite halvskum och det är högst oklart vad som försiggår här. Den andra däremot för Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3 lyckas verkligen charma en totalt.

    Och här klämmer vi in ett inofficiellt hedersomnämnande. Här har någon varit skönt kreativ och kombinerat en gammal reklamfilm för Zelda till NES med nytt material från Breath of the Wild till Switch. Resultatet blir en alldeles underbart retrodoftande skapelse som ser helt legit ut. Lite lätt cringevarning om du har svårt för amatörer som rappar dock.