Red Dead Redemption 2 galopperar in på topplistan

Blogg

I fredags kom då äntligen dagen d då Red Dead Redemption II släpptes till konsol och vi åter igen fick chansen att hoppa upp i sadeln och ta rollen som pickadulverman i vilda västern. Och vilken release sen. Under fredagen rullade recensionerna in en efter en och majoriteten var verkligen rungande överens om att Red Dead Redemption II var en riktig fullpott. Min vänlista på såväl Xbox och PlayStation skvallrade också enhetligt om att de flesta satt och spelade just Red Dead Redemption II i helgen. Och kikar man in på Metacritic.com som samlar recensioner från såväl recensenter som spelare talar siffrorna också sitt tydliga språk med ett nuvarande betyg på 97 av 100. Så trots en extrem hype verkar det helt klart som att spelet möter de skyhöga förväntningarna.

Försäljningsmässigt har Rockstar Games ännu inte delat med sig av några siffror, men enligt engelska GfK såldes det dubbelt så många fysiska exemplar av Red Dead Redemption II jämfört mot förra spelet som släpptes 2010. Fysiska exemplar alltså, så vi kan ju anta att den digitala försäljningen kommer förstärka de siffrorna rätt kraftigt sedan också. För att inte tala om när det väl släpps till PC.

Rockstar Games har ännu inte bekräftat en PC-version av Red Dead Redemption II men jag tror vi kan vara rätt säkra på att det kommer så småningom, precis som vi fick se med GTA V. Så sent som idag dök de senaste spåren upp om att en PC-version faktiskt är i görningen då användaren BlackScout på Rockstar Intel har hittat kod i spelets tillhörande app, Red Dead Redemption 2 Companion App, som nämner just möjligheten att ansluta till PC, och här nämns även Oculus. Kan vi kanske få se Red Dead Redemption II i VR alltså? Det återstår att se.

Så vad tycker jag själv om Red Dead Redemption II då? Bra fråga, för jag vet faktiskt inte riktigt än. Jag har nämligen inte spelat något ännu. Kors i taket och förbanne mig! Skämt åsido, jag tar bara och inväntar rätt stund helt enkelt. Jag känner att när jag och sambon väl kastar oss in i vilda västern på nytt vill jag ha gott om tid att sätta mig in i och uppleva detta storverk på riktigt. Ingen stress. Jag har längtat länge, jag kan vänta lite till.

Har du börjat lira Red Dead Redemption II? Var har du upplevt hittills? Vad är ditt bästa tips? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!