Rad Rodgers kommer till Nintendo Switch

Blogg

Ett spel som helt gått under min radar tidigare är Rad Rodgers: World One som släpptes till Steam, PlayStation och Xbox tidigare i år. En plattformare med färgglad action och tunga influenser från 90-talens spelscen, där inspiration enligt utvecklarna (som för övrigt är en dansk studio vid namn Slipgate Studios) hämtats från titlar som Commander Keen, Conker, Ruff’n’Tumble & Jazz Jackrabbit. Bara där spetsar man ju öron och ögon lite extra. I dag avslöjade Handy Games, som är en del av THQ Nordic, att Rad Rodgers nu även kommer till Nintendo Switch, i och med uppdateringen Rad Rodgers Radical Edition.

I spelet följer du titelns namne och huvudkaraktär Rad på ett äventyr genom sitt eget datorspel, samarbetandes med en godhjärtad spelkonsol vid namn Dusty, som enligt uppgift är rätt ful i mun. Man spelar sig igenom sju utmanande scener av actionfylld och humoristisk plattformare inuti djungelinspirerade miljöer, i hopp om att rädda invånare och återställa The Elder Tree som landets väktare.

Rad Rodgers Radical Edition som nu släpps till Nintendo Switch, och kommer som en gratis uppdatering till övriga konsoler, innehåller en hel del nyheter som exempelvis lokal co-op, nya banor, nya karaktärer och nya tillbehör. Jag är glad att jag snubblade över den här nyheten och att spelet nu kommer till Nintendo Switch, för det här ser intressant ut.

Rad Rodgers Radical Edition är sagt att släppas någon gång under tidigt 2019. Så håll ögonen öppna för mer information, det bör ju inte dröja allt för länge.

Har ni spelat Rad Rodgers innan? Vad tycker ni om det? Kommer du köpa det nu? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!