Premiär för Game Over, ny podcast från Borås

Blogg

En ny podcast med inriktning på gaming har haft sin premiär i dag, en lokalproducerad sådan till och med. Det är Game Over som nu släppt sitt allra första avsnitt. Bakom mikrofonerna hittar vi Christoffer ”Ultrafail” Johansson och Lusifer ”Mabaya” Engström. Jag tog en liten pratstund med Christoffer för att få en närmare presentation.

Vad är Game Over Podcast och vilka är ni som står bakom?
Game Over är en podcast där vi pratar om tv-spel och spelkultur. Allt som har med tv-spel att göra kan ligga på bordet. Vi som ligger bakom det är Christoffer Johansson och Lusifer Engström, mer kända som Ultrafail och Mabaya.

  Hur föddes idén att starta podcasten?
  Varje gång som jag och Lusifer pratar om spel sitter vi ofta fram och tillbaka och pratar passionerat om spel vi gillar eller inte gillar och det slog mig en dag att, detta borde vi göra en podcast av. Vi sitter ju ändå och pratar spelnyheter och hur spända vi är på nya releaser eller hur missnöjda vi var med något släpp eller annat sådant. Så istället för att bara hålla det för oss själva, varför inte dela med oss till resten av befolkningen!

  Vad kommer lyssnarna få höra i första avsnittet?
  I första avsnittet gör vi en snabb presentation av oss själva och podden, vi pratar om Rare/Microsofts nya släpp Sea Of Thieves, vi diskuterar och jämför Secret Of Mana remaken som gjordes nyligen och en liten sväng in på nyheter runt Atari VCS.

  Vad kan vi vänta oss från kommande avsnitt?
  I framtiden har vi planerat att fortsätta prata om spel, både nya och gamla, mer diskussioner om spel än recensioner, gäster från spelindustrin och inbitna fans utav olika spelserier. Vi kommer släppa nytt avsnitt varje söndag, så en gång i veckan alltså.

  Vi ser jättegärna att folk skriver till oss med tips och förslag på hur vi kan göra vår podd bättre. Gemenskap inom spel är något vi båda tycker är otroligt bra och vill även ha så mycket gemenskap med våra lyssnare som möjligt.

  Avsnitten publiceras på Podcast Borås så in och lyssna på första avsnittet genom att klicka på bannern här ovanför. Och följ med fördel Game OverFacebook, Twitter och Instagram för senaste nytt från grabbarna, och för att säkerställa att ni inte missar något avsnitt.