Pagan Fury klara för Melodifestivalen

Blogg

Under förmiddagen presenterades de artister som ska tävla i nästa års Melodifestival och bland deltagarna hittar vi ett band med kopplingar till spelvärlden. Det är rockbandet Pagan Fury, med låten Stormbringer, som vi kommer få se tävla i den fjärde delfinalen. Där kommer de ställas mot bland annat Arvingarna, Ann-Louise Hanson och Lisa Ajax.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Pagan Fury är det officiella bandet för spelet Crusader Kings som utvecklas av svenska studion Paradox Interactive, som också fungerar som bandets skivbolag. Scenkläder och sound är som hämtade ur spelets värld och deras musik återfinns givetvis i soundtracket för Crusader Kings II: Holy Fury. Se bandets lyric video för bandets låt Until the Day We Die här nedan för ett smakprov.

Så har man en förkärlek till storslagna strategispel och alternativ vikinga-neo-folk-metal bör man helt klart slänga ett öga, och öra, åt nästa års Melodifestival helt enkelt.

Vad tror ni om det här? Har Pagan Fury en chans i Melodifestivalen? Har du lirat Crusader Kings? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!