Öppnar nytt exemplar av Rad Racer till NES

Blogg

För ett tag sedan hittade jag ett riktigt intressant objekt som jag var tvungen att slå till på, nämligen ett helt nytt och tidigare osålt exemplar av Rad Racer till NES. Det var butiken Spel&Sånt som hade kommit över ett restlager från någonstans i Europa där det bland annat ingick ett flertal oöppnade och osålda spel, som nu åter fick se dagens ljus. Det hör ju verkligen till ovanligheterna att sådana här gamla restlager med spel som idag klassas som retro dyker upp, så det här kändes ju som ett givet tillskott till samlingen.

Nu har spelet kommit hem och jag tänkte helt enkelt dela med mig av upplevelsen av att öppna spelet tillsammans med er. Jag har gjort det en gång tidigare här då jag öppnade ett inplastat exemplar av Skate or Die till NES. Det var en upplevelse som jag länge längtat efter att få göra. Nu är det dags igen, även fast Rad Racer nu inte är inplastat då. Men vad gör det, här i finns ju ett par 3D-glasögon!


  Framsidan

  Baksidan

  Undersidan

  Kolla in kanterna, inget hyllslitage här inte

  Samma med locket, ser faktiskt ut som att det aldrig öppnats

  Flärparna i bild, märkta GPS då det är en europeisk utgåva

  Hela innehållet med kassett, manual och de medföljande 3D-glasögonen

  Manualen blänker verkligen. Även denna märkt GPS

  Kassetten, även denna märkt GPS

  Men här blir det intressant. Baksidan av kassetten är nämligen märkt SCN, som skandinaviska kassetter oftast var. Förklaring till detta verkas saknas

  Helt ospelad kassett, så här behöver man inte blåsa, förlåt, putsa något

  3D-glasögonen med de karaktäristiska blåa och röda fälten. Har aldrig testat Rad Racer med dessa glasögon så det ska bli intressant

  Kul tillskott till samlingen som nu får en fin plats i hyllan! Är inne på att fylla den tredje hyllan med NES-spel nu, så det växer sakta men säkert. Har inte blivit så många nyinköp det senaste nu, det går verkligen i vågor med inköpen. Men när man springer på sådana här speciella exemplar går det ju inte att låta bli.

  Håller du dina oöppnade spel oöppnade?
  Har du spelat Rad Racer tidigare?
  In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!