Nytt världsrekord i Super Mario 64 med 0 stjärnor

Blogg

Super Mario 64 är ett av de mest populära spelen bland speedrunners då det finns en rad olika kategorier att ta sig an, och givetvis för att det uppenbart finns stor publik som vill titta. Och för några dagar sedan utmärkte sig en specifik streamer. Drozdowsky, som har streamat sina rekordförsök på Twitch under hela året, blev den första personen på mer än tre år att sätta ett nytt världsrekord i Super Mario 64 i en av de tuffaste kategorierna, any% med 0(!) samlade stjärnor. En bedrift som han klarade på 6 minuter och 41 sekunder. Hela 3 sekunder snabbare än tidigare världsrekordet. Se hans genomspelning här under.

Bara att klara Super Mario 64 på något sätt kan vara en fjäder i hatten för många. Men alltid ska det finnas någon som är värst. Drozdowsky tillbringade fyra timmar i helgen med att livesända sin jakt på världsrekordet, som sattes av den japanska spelaren Akira under 2015. Att klara Super Mario 64 utan att samla en enda stjärna är ingen lek och det krävs en hel del skicklighet, tajming och perfekt utförda glitchar.

Har du lirat mycket Super Mario 64? Har du gett dig på speedrunning i något spel? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där.