Nya bilder från P.T. avslöjar skrämmande förföljelse

Blogg

Minns ni det där riktigt skumma och skrämmande demot P.T. som släpptes till PlayStation för några år sedan? Eller, vad dum jag är. Om ni spelade ni det så är det klart ni kommer ihåg det, P.T. glömmer man inte i första taget. Själv är jag själsligt ärrad för livet. Hur som helst, det är nu fem år sedan det ökända demot från Hideo Kojima och Guillermo Del Toro dök upp på PlayStation Store för att sedan försvinna. Men än idag lever det ändå vidare.

Det skulle fungera som en teaser för ett nytt Silent Hill-spel och det laddades hem friskt och skrämde slag på många. Sedan valde Konami helt sonika att stänga ner projektet och P.T. plockades bort från affären. Historien om P.T. fick därmed ännu ett lager mystik över sig. Hideo Kojima och Guillermo Del Toro gick som bekant vidare, vilket innebar födseln för Death Stranding, men legenden om P.T. hemsöker spelare än idag. Och nu har det alltså dykt upp nya skrämmande detaljer kring spelet, som slänger behövligt ljus över mörkret.


Foto: Konami

Det är Lance McDonald som via Twitter meddelar sina fynd i spelet. Genom att gräva i och justera koden har han nämligen lyckats lokalisera och analysera ett av spelets mest skrämmande element, nämligen Lisa. I den slingrande och till synes oändliga korridoren känner man sig konstant förföljd, och man både ser och hör konstiga saker. Det hela kulminerar i ett möte där Lisa greppar tag i dig och skrämmer livet ur dig. Helt slumpmässigt kan man tro, men McDonald kan nu visa att Lisa faktiskt följer efter en ett bra tag. Kika in hans tråd här nedanför och missa inte att kolla på klippet.

    Det verkar alltså som att Lisa är knuten till spelarens rygg från det att man hittar ficklampan i badrummet. Så från den stunden är du alltså förföljd genom den eviga korridoren och det hela blir en bra mycket läskigare upplevelse. Till det att Lisa väljer att hoppa fram och visa sig, då är det bara ren och skär skräck.

    McDonald nämner även i sin tråd att han har mer intressanta fynd från P.T. som han kommer visa upp. Blir det hela kanske mindre skrämmande då tro? Eller ska man låta det förbli okänt kanske?

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!