Ny svensk spelstudio presenterar 198X

Blogg

Som en blixt från klar himmel släpptes i dag nyheten att redaktionen bakom tidningen LEVEL gått och startat en spelstudio, Hi-Bit Studios. Och samtidigt presenterar de sitt första spel, 198X. Spelet är en homage till 80-talets neonupplysta arkadhallar och verkar innehålla en härlig mix av en rad olika genrer. Så här skriver studion:

198X är ett beat ’em up, ett shoot ’em up, ett racingspel, ett ninjaspel och ett RPG. Det är samtidigt en uppväxtskildring om att finna sig själv – och sitt självförtroende – i spel.

198X regisseras av Tobias Bjarneby. I teamet hittar vi även välbekanta namn som Victor Sjöström (speldesigner), Daniel Eyre (speldesigner) och Daniel Grigorov (producent). Fem internationella pixelgrafiker – däribland japanen Motocross Saito, vars GIF-konst uppmärksammats av såväl BBC som Kotaku – skapar spelvärldarna.

Hi-Bit Studios söker nu finansiering av 198X via KickStarter där målet är att samla in 500 000 SEK innan 2 juni för att göra projektet till verklighet. Måste säga att jag föll snabbt för det här, kommer givetvis backa det här och håller verkligen tummarna för att Bjarneby och gänget lyckas ro det här i hamn! Se bara bilderna nedan

198X utvecklas till Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox One och PC. Är du nyfiken och vill veta mer om spelet är det bara att kika in på deras hemsida.