Retrospel och nya funktioner till Nintendo Switch Online

Blogg

Nintendo avslöjade i dag en del detaljer om den kommande tjänsten Nintendo Switch Online. Denna tjänsten kommer i september i år och nedan hittar du lite mer info om vad den innebär. Inga svenska priser är bekräftade ännu, men Nintendo of Europe har i nuläget gått ut med Euro-pris i de länder som använder sig av Euro.

Prenumerationspris:
En månad: €3,99
Tre månader: €7,99
12 månader: €19,99
Familjemedlemskap 12 månader: €34,99

Med ett familjemedlemskap kan upp till åtta konton, Nintendo Accounts, använda sig av Nintendo Switch Online, även på olika konsoler.

NES – Nintendo Switch Online: En väldigt trevlig nyhet för retrospelsentusiaster är att det kommer ingå en en rad NES-titlar utan extra kostnad. De som prenumererar på Nintendo Switch Online kommer helt enkelt ha tillgång till en samling klassiska NES-spel. Vid lansering kommer det att finnas 20 NES-spel och på sikt kommer det även att läggas till fler spel. Nintendo har bekräftat 10 spel redan nu och dessa är:

– Balloon Fight
– Dr. Mario
– Super Mario Bros. 3
– Donkey Kong
– Ice Climber
– The Legend of Zelda
– Mario Bros.
– Soccer
– Super Mario Bros.
– Tennis

Ytterligare 10 spel kommer att läggas till vid lansering, men exakt vilka dessa är kommer att avslöjas lite längre fram. Alla klassiska NES-spel kommer att fungera med voice chat-funktionen via Nintendo Switch Online smartphone app. Du kan spela dessa spel både online och offline.

Save Data Cloud Backup: Använder du Nintendo Switch Online kan du ha spardata där för de flesta Nintendo Switch-spel. Perfekt för alla spelare som vill kunna behålla sin spardata om de skulle få sin Nintendo Switch förstörd av någon olycklig anledning eller om de köper ytterligare en Nintendo Switch.

Online Play: En prenumeration på Nintendo Switch Online behövs för att kunna spela co-op och tävlingar online i många av spelen till Nintendo Switch, som till exempel Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS, Mario Tennis Aces och Sushi Striker: The Way of Sushido.

Nintendo Switch Online App: Denna app kan användas på smarta enheter som till exempel mobiltelefoner så att du kan använda voice chat och andra extrafunktioner.