Nu kan du spela Minecraft Classic direkt i webbläsaren

Blogg

Om 10 dagar, 17 maj för att vara exakt, firar Minecraft 10 år. Helt otroligt vad tiden går snabbt, det har alltså redan gått 10 år sedan det här svenska spelundret fick se dagens ljus. Hur som helst! Om ni precis som jag spenderat otal timmar i Minecrafts blockiga världar genom åren, och har lätt att bli lite sentimentala, kommer här en liten trevlig nyhet med kraftig portion av nostalgi.

Microsoft och Mojang har nämligen lagt upp en spelbar version av Minecraft som fungerar direkt i webbläsaren, kallat Minecraft Classic. Det är alltså Minecraft á la 2009. Precis som det såg ut för 10 år sedan, med de 32 olika typer av block som fanns då. Gränssnittet är detsamma och till och buggarna finns med. Något som dock inte finns med här är spelets magnifika soundtrack, som gjorde entré först senare. Men det går ju alltid att snurra igång på Spotify.

Så är ni sugna på att testa är det bara att hoppa vidare till classic.minecraft.net och sätta igång att utforska och bygga. Minecraft Classic fungerar dock inte i mobilen, då spelet kräver tangentbord.

Ska bli kul att se vad Mojang och Minecraft kommer bjuda på härnäst det kommer till Minecrafts stora jubileum. Håll ett öga på deras jubileumssida för senaste nytt, och en dos historia.

Har ni lirat mycket Minecraft genom åren? Vad har ni för roliga minnen? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!