Nu kan du kolla YouTube på Nintendo Switch

Blogg

Det var ju kanske bara en tidsfråga, men Nintendo Switch har fått ett utökat programbibliotek då du nu kan ladda ner YouTube till din hybridkonsol. Det var ju på tiden ändå.

Det har ryktats om det ett tag och egentligen är det ju inte någon större överraskning, YouTube finns på var och varannan device idag och har mer eller mindre blivit standard. Så jag förstår att efterfrågan finns, även på en spelkonsol som Nintendo Switch. Kanske framför allt då hybridkonsolen fungerar i både dockat och portabelt läge och därmed erbjuder ett bra alternativ på var man kan se på sina favoritklipp, streams, let’s plays och liknande även fast man har en smartphone eller smart-tv nära till hands. Det är alltid bra med alternativ.

Appen är gratis och hittas i Nintendos eShop. Gränssnittet är som vi se här ovan detsamma som YouTube-appen som vi hittar på exempelvis Apple TV och PlayStation 4, och du kan styra med valfri kontroll eller via konsolens touchskärm. Man behöver inte ha en aktiv prenumeration på Nintendo Online för att få tillgång till YouTube på Nintendo Switch.

Vad säger ni om att YouTube nu finns på Nintendo Switch? Var det på tiden? Är det onödigt? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!