Nu är Pokémon Go släppt till Nintendo Switch

Blogg

Idag släpptes då äntligen Pokémon: Let’s Go, Pikachu och Pokémon: Let’s Go, Eevee till Nintendo Switch. De två titlarna är samma spel i grunden men släpps likt många tidigare i serien alltså i två versioner, där man beroende på vilken version man väljer i det här fallet får Pikachu eller Eevee som sin följeslagare. Lagom till release har Nintendo släppt en introduktionsfilm till spelet, kika in den här.

Pokémon Let’s Go, Eevee och Pokémon Let’s Go Pikachu är båda inspirerade av Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition, som släpptes i Japan 1998, men tar också många element från det omåttligt populära mobilspelet Pokémon GO som tagit världen med storm de senaste åren. Du fångar exempelvis Pokémon på liknade sätt som i mobilversionen och kan även föra över dina Pokémon mellan de båda versionerna.

    Nintendo har också slagit på stort genom att ta fram en bundle med Nintendo Switch innehållande det nya spelet (i valfri version) där konsolen dekorerats med matchande motiv och färger, samt även inkluderat den nya kontrollen Pokéball Plus. Stor dag för fans av Pokémon i dag helt enkelt.

    Jag har själv inte plockat upp det ännu, men kommer garanterat köpa inom kort, i väntan på nästa stora generation i serien.

    Har du köpt spelet? Har du kanske till och med slagit till på en bundle? Vilken av versionerna valde du? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!