Nintendos nästa mobilspel blir Dr. Mario World

Blogg

De senaste åren har Nintendo vaknat till och börjat satsa på spelmarknaden för mobiler. Super Mario Run blev snabbt en hit efter att det släpptes under 2016, och efter det har vi bland annat fått se Animal Crossing: Pocket Camp och Fire Emblem Heroes göra entré plattformen. Där framför allt Fire Emblem Heroes visat sig vara en riktig kassako. Sedan tidigare vet vi att Nintendo har Mario Kart Tour på g till mobil, även fast vi inte vet så mycket om spelet i sig, men nu presenterar Nintendo redan nästa titel. Och nu blir det pussel, med Dr. Mario World.

Spelet kommer samproduceras mellan Nintendo och utvecklaren Line och planerad release är redan nu till sommaren 2019. Det kommer både till iOS och Android och kommer vara gratis att ladda hem.

Pusselspel är ju perfekt på mobila plattformar så det här tror jag absolut kan bli intressant! Dr. Mario gjorde entré första gången redan 1990 och har släppts till en rad olika konsoler under åren, bland annat NES, SNES och Game Boy. Kul att se en så långlivad spelserie nu ta steget in i 2019 på mobilen.

Personligen hade jag ju kanske hellre sett Yoshis pusselspel på mobil, det hade varit något det! Mario & Yoshi eller Yoshi’s Cookie är ju båda bra pusselspel som har släppts i flera versioner tidigare. Men man kan ju inte få allt här i världen.

Vad tror ni om Dr. Mario på mobil? Hit or miss? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!