Nintendo visar upp Nintendo Switch Lite

Blogg

Ryktena har florerat länge men Nintendo har varit väldigt noga med att dementera och påstått att de inte alls har några direkta hårdvarunyheter på gång. Sedan överraskar man och släpper nyheten om en ny konsol som en blixt från klar i himmel. Kul med överraskningar ändå. Nintendo Switch kommer nu i en mindre och nedbantad version, och den heter Nintendo Switch Lite. Se Nintendos egna presentationsfilm med Yoshiaki Koizumi här.

Den nya konsolen är något av en instegsvariant jämför med Nintendo Switch. Den nya Nintendo Switch Lite är helt dedikerad till att spelas handhållen, och går alltså inte koppla till din tv. Kontrollerna på sidan är inte avtagbara utan är fastmonterade. Dessa saknar även HD Rumble och IR-kamera. Något som Lite dock har som den stora Switch inte har är ett riktigt styrkors på vänstersidan. Plus på den. Skärmen mäter 5,5 tum vilket innebär att den är något mindre än de 6,2 tum för skärmen på Switch. Detta kompenseras dock med en bättre batteritid och ska hålla 3-7 timmar beroende på vad man spelar. Nintendo Switch Lite kommer i tre valbara färger (grå, gul och turkos) och dessutom har det även visats upp en specialutgåva med Pokémon-motiv.

    Du kommer alltså kunna spela alla spel som har stöd för handhållet läge, vilket de flesta faktiskt har. Och om det är så att något spel kräver motion controls går det enligt uppgifter att parkoppla ett par Joy-Cons till Nintendo Switch Lite.

    Nintendo Switch Lite kommer släppas 20 september och priset kommer ligga på runt 2500 kronor. En bra bit under Nintendo Switch alltså som kostar runt 1000 kronor mer. Men då levereras alltså inte Nintendo Switch Lite heller med någon docka då den alltså inte går att koppla till din tv.

    Personligen kan jag ändå tycka att Nintendo Switch Lite är en given konsol i segmentet. Precis som Nintendo 2DS mot 3DS. För de som enbart föredrar att lira handhållet är ju det här ett kanonbra val. Men har man redan en Nintendo Switch så är det kanske inte något självklart köp i första läget.

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!