Nintendo visar remake på Link's Awakening och flera andra nyheter

Blogg

Sent igår kväll höll Nintendo låda med ett nytt Nintendo Direct. Den drygt 30 minuter långa sändningen var bra efterlängtad då det var längesedan sist, och nu fick vi se flera nya intressanta titlar. Där den största överraskningen, givetvis, var sparad till sist. Nintendo jobbar på en remake av Link’s Awakening! Den klassiska Game Boy-titeln från 1993 kommer nu till Nintendo Switch i en ny version med en helt ny, väldigt speciell, look. Jag gillar vad vi ser, det här kan bli bra. Se första trailern nedan.

Utöver Zelda visades det upp lite mer gameplay och funktioner från kommande Yoshi’s Crafted World, där vi nu också får en demo att testa innan det är dags för release 29 mars. Vi fick också se Unravel Two, Final Fantasy VII, Final Fantasy IX, Dragon Quest XI med flera som kommer släppas till Nintendo Switch inom kort. Nya Fire Emblem: Three Houses fick mycket tid i rampljuset där vi fick en grundlig genomgång av storyn. En riktigt ambitiös titel som helt klart har potential.

Sedan avslöjade också Nintendo att vi kommer få en uppföljare till Super Mario Maker, som gjorde succé när det kom till WiiU. Super Mario Maker 2 kommer till Nintendo Switch nu i juni.

Önskar ni att se sändningen i sin helhet hittar ni den här nedan.

Vad tyckte ni om gårdagens Nintendo Direct? Vad ser ni fram emot? Vad saknade ni? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!