Nintendo släpper VR-kit till Nintendo Switch

Blogg

Det har ryktats ett tag om att Nintendo har något VR-relaterat på gång till Nintendo Switch, även fast företaget i sig har dementerat alla uppgifter och samtidigt varit allmänt försiktiga med VR-trenden. Men nu på morgonen kom nyheten att de faktiskt släpper ett VR-kit, i Nintendo Labo-serien. Det blir alltså att pyssla ihop sina VR-tillbehör i kartong, och det verkar finnas en hel del att utforska här. Perfekt instegsvariant för de yngre som är sugna på VR helt enkelt.

Nintendo Labo: VR Kit är kit nummer fyra i ordningen i Nintendo Labo-serien. Precis som de tidigare Nintendo Labo-produkterna ger den dig verktygen för att skapa kreativa saker i kartong kallade Toy-Con, samt spela olika spel ihop med dina skapelser och upptäcka hur de väcks till liv genom din Nintendo Switch.

Nintendo Labo: VR Kit erbjuder sex nya Toy-Con att sätta ihop, och framför allt då Toy-Con VR Goggles som du använder tillsammans med övriga skapelser. Med dessa VR-glasögon kan du använda dina naturliga rörelser och gester för att interagera med spelvärlden.

Nintendo Labo: VR Kit kommer att släppas i två olika paket. Det ena paketet innehåller alla Toy-Con medan det andra är mer av ett startpaket:

Nintendo Labo: VR Kit: Ett komplett Nintendo Labo: VR Kit som innehåller själva mjukvaran och allt material som behövs för att bygga alla sex Toy-Con: Toy-Con VR Goggles, Toy-Con Blaster, Toy-Con Camera, Toy-Con Bird, Toy-Con Wind Pedal och Toy-Con Elephant. Ett perfekt paket för alla barn och familjer som vill ha den fullständiga upplevelsen.

Nintendo Labo: VR Kit – Starter Set + Blaster: Detta startpaket innehåller själva mjukvaran samt de delar som krävs för att bygga Toy-Con VR Goggles och Toy-Con Blaster. Detta startpaket är perfekt för att komma in i den värld som Nintendo Labo VR utgör.

Spelare som äger ett Starter Set kan sedan köpa till följande expansioner ifall de skulle vilja ha ut ännu mer av sin upplevelse:

Nintendo Labo: VR Kit – Expansion Set 1: Expansion Set 1 innehåller Toy-Con Elephant och Toy-Con Camera.

Nintendo Labo: VR Kit – Expansion Set 2: Expansion Set 2 innehåller Toy-Con Wind Pedal och Toy-Con Bird.

Inga svenska priser är presenterade ännu, men i USA kommer ett starter set kosta 40 dollar medan det kompletta paketet kommer att kosta 80 dollar. Expansionerna kommer kosta 20 dollar styck. Release kommer ske någon gång runt den 12 april.

Är ni sugna på att testa VR på Nintendo Switch? Kommer ni köpa något av dessa paket? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!