Nintendo Ring Fit Adventure släpps i oktober

Blogg

För ett tag sedan hintade Nintendo om att de hade något nytt på gång där fysisk aktivitet kombinerades med spelande. Då fick vi inte se så mycket mer än ett ringformat tillbehör och folk som utförde olika fysiska aktiviteter framför sin tv, men nu har Nintendo presenterat vad det hela handlar om. Fram med träningskläder och svettband. Här är Ring Fit Adventure till Nintendo Switch.

Nintendo själva presenterar Ring Fit Adventure såhär:

  I Ring Fit Adventure utforskar du en stor värld och slåss mot fiender samtidigt som du utför fitnessliknande övningar. Med nya tillbehören Ring-Con och Leg Strap känner spelet av dina rörelser. Genom att jogga kan du till exempel få spelkaraktären att röra sig i spelvärlden. Klämmer du eller vrider på Ring-Con kan dina rörelser omvandlas till mäktiga attacker. Spelar du spelet dagligen tränar du olika delar av kroppen. Spelet har dessutom ytterligare minispel och träningsrutiner som gör att det blir en rolig och underhållande upplevelse, oavsett hur erfaren du är på fitness eller vilken livsstil du har.

  “Det ligger i Nintendos DNA att tänka ut nya sätt att underhålla spelare och att få dem att le medan de spelar. Ring Fit Adventure till Nintendo Switch är ett nytt slags spel där fitness kombineras med äventyr.”

  Stephan Bole, VD för Nintendo of Europe.

  För att spela spelet sätter spelaren sina Joy-Con handkontroller på tillbehören, en i Ring-Con och en i Leg Strap. Tillbehöret Ring-Con är en tålig, böjbar, elektronisk produkt som erbjuder det motstånd som behövs för att träna dig. Det har en sensor som känner av dina rörelser och som reagerar effektivt på förändringar. Oavsett om du är van eller ovan vad gäller fitness så kan du justera Ring-Con så att den passar dina ändamål.

  Riktigt kul koncept som jag säkerligen tror många kommer vilja prova. Ring Fit Adventure släpps till Nintendo Switch den 18 oktober och priset kommer ligga på runt 80 dollar för bundle med spel och tillbehör.

  Vad tror ni om det här? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!