När man gör spelfynd på Tradera

Blogg

Ibland har man allt fru Fortuna på sin sida. Allt mer sällan dock när det kommer till spelköp kan jag tycka. Att fynda retrospel i dag blir allt svårare i och med att det har blivit så populärt, och att fler och fler inser att det finns samlarvärde i de gamla spelen. Men plötsligt så händer det. För min del i förra veckan, på Tradera.

Jag hade spanat in en annons med ”The Incredible Crash Dummies” till NES. Ett ovanligt spel som inte kommer upp till försäljning allt för ofta. Men absolut inget bra spel, åh nej. Baserat på en amerikansk serie leksaker, och aldrig direkt omtalat eller populärt här i Sverige vad jag kan minnas. Utgivet av ökända Ljn (För er som har koll på er Angry Video Game Nerd) så sent som 1993. Men när jag såg annonsen blev jag allt nyfiken.

Endast en bild, där man såg kartongen och kassetten. Manual saknas alltså, inte helt önskvärt. Annonstexten gav inte mycket mer den heller. Kort och gott stod det ”Begagnat fullt fungerande”. Det här lovade ju inte gott. Men aktuellt bud låg på 478 kronor, och säljaren hade bra omdömen. Ett komplett exemplar går mellan 1000-2000 kronor beroende på skick, enligt sndb.se. Så det kanske var värt en chansning ändå, tänkte jag. När auktionen närmare sig sluttiden slängde jag in ett maxbud på 510 kronor. Och jag vann!

Några dagar senare låg paketet utanför min dörr. Kul, tänkte jag. Ett nytt spel till samlingen är alltid välkommet. Även fast manualen saknas. När jag öppnar paketet för att granska innehållet väntade dock en överraskning. Manualen låg där. Precis där den skulle. I fint skick också för den delen. Så där stod jag, med en komplett Skandinavisk utgåva av The Incredible Crash Dummies till NES som jag ropat hem för 510 kronor. Ja men man tackar ja!

IMG_1242

Så ja, vad ska man lära sig från det här. Våga buda på otydliga annonser med knapphändig information på Tradera helt enkelt. Det kan ju bli helt tokigt givetvis. Men ibland har man allt fru Fortuna på sin sida.