Mojang visar upp nya Minecraft Dungeons

Blogg

I helgen presenterade svenska giganten Mojang en lite oväntad, men klart intressant, nyhet. En mindre grupp av studions utvecklare i Stockholm har under en tid filat på ett sidoprojekt, som nu alltså kommer resultera i ett fristående spel i samma universum som Minecraft. Och gillar du dungeon crawlers och rollspel som Diablo bör du absolut kika närmare på det här spelet, som har fått namnet Minecraft: Dungeons.

Så vad är då Minecraft: Dungeons mer än en ny installation i ett omåttligt populär speluniversum? Inspirerat av klassiska dungeon crawlers kommer ditt äventyr kretsa kring att bygga upp en karaktär, upptäcka nya platser, lägga beslag på vapen och besegra hänsynslösa och till synes oändliga svärmar av monster.

    I trailern kan vi se ett party på fyra personer med klassiska attribut från rollspelens värld förbereda sig för strid. Vi ser stora hammare, magi, tvåhandssvärd och tunga rustningar. Man kan spela ensam eller med upp till fyra vänner, vad än man känner behövs för att till sist ta sig an slutbossen.

    Minecraft: Dungeons kommer till PC någon gång under 2019. Jag blir riktigt nyfiken på den här titeln och hoppas innerligt att få se gameplay av det här snart. Håller också tummarna att det här projektet får luft under vingarna så att vi får se det till fler plattformar.

    Gillar du Minecraft? Vad tror du om det här spelet? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!