Minecraft slår nytt miljonrekord

Blogg

Spelfenomenet Minecraft firar som bekant sitt 10-årsjubileum i år, trots sin ålder är spelet dock mer aktuellt än någonsin. Minecraft har imponerat med sin livslängd och har mer eller mindre alltid varit populärt, men under 2019 har det dock peakat på nytt och nått nya höjde. Något som bland annat kan förklaras med att en viss PewDiePie började lira spelet i början av sommaren. Nu kommer det även konkreta uppgifter från Microsoft kring hur rekordstor spelarbasen faktiskt är.

I en intervju med Business Insider berättar nämligen Helen Chiang, studio head of Minecraft, att Minecraft växt explosionsartat senaste året när det kommer till aktiva spelare. Minecraft har nu nämligen över 112 miljoner spelare varje månad. Det är 20 miljoner fler spelare än i oktober 2018, då Microsoft senast gav oss de här siffrorna. Imponerande, det är bara att gratulera.

    Jag själv har också hittat tillbaks till Minecraft det senaste, och det slår mig varje gång när man återvänder till den världen är att det känns lite som att komma hem. Jag och sambon var bland annat nyligen ute på en lång expedition i jakten på ett woodland mansion då vi lyckades deala till oss en karta från en villager. Det var en resa som tog sju dagar och sju nätter in game, 13 000 block från vår bas. Väl framme rensade vi våning efter våning på fiender och skatter och slogs av någon form av antiklimax. Den loot vi kom över var sannerligen inte imponerande. Så vi brände helt enkelt ner huset och vände hem igen. Men vi träffade en panda på vägen hem i alla fall. Det var trevligt.

    Lirar ni Minecraft något? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!