Minecraft hjälper till att rädda världens hav

Blogg

I november förra årets visade Mojang upp en kommande uppdatering till Minecraft som fick namnet Minecraft Update Aquatic, där det är dags på djupet på riktigt då detta innebär rejäl expansion av spelvärldens hav. Läs mer om uppdateringen i ett tidigare inlägg här på bloggen om du missat det. Uppdateringen har nu gått live men Mojang har valt att ta det här ett steg längre, ut i verkligheten.

Tillsammans med spelets community och organisationen The Nature Conservancy har de bedrivit ett projekt kallat Coral Crafters. Ett projekt för att rädda korallrev i världens hav, på riktigt. Spelprofilerna Rabahrex, Logdotzip och Stacyplays har också varit med på ett hörn som tillsammans med sina följare tagit fram designidéer till projektet, där deras kreationer blivit fysiska odlingsriggar som nu planterats för att stötta tillväxten av korallrev. Kika in hela videon här under där projektet och de inblandade presenteras mer ingående och där man får se resultatet av arbetet.

Som grädde på moset, eller korallen på sandbädden, utlyste Mojang också en utmaning till alla spelare. Att om de tillsammans placerade ut 10 miljoner korallblock i Minecraft skulle Mojang donera 100 000 USD dollar till The Nature Conservancy och deras fortsatta arbete.

För att göra en lång historia kort, det tog bara några dagar. Och donationen är nu genomförd. Helt otroligt, sådant här blir man så glad av att höra om. Här samlar sig ett helt spelcommunity som sträcker sig över hela världen för att faktiskt göra skillnad på riktigt, och hjälpa något så utsatt som världens hav.

Nu blir man ju sugen på att börja lira Minecraft igen. Det var ett tag sedan nu. Och är du nyfiken på att läsa mer om The Nature Conservancy och deras arbete hittas det här.

Visst är det här ett fantastiskt initiativ? Spelar ni Minecraft? In och följ Spelbloggen på Facebook och diskutera där!