Mina senaste spelköp

Blogg

Tänkte att det var dags att introducera ett återkommande inslag här på bloggen. En sammanställning av de senaste inköpen till spelsamlingen. Inköp går ju givetvis i vågor så jag kan inte lova kontinuerlig uppdatering exempelvis varje söndag då månen står rätt på himlen. Nej, det blir nog närmare en gång i månaden. Exempelvis vid månadsskiftet, som nu! Är ni nyfikna på priser eller ska vi låta det vara osagt? Jag tänkte att vi börjar med att gå igenom spelen jag köpte på Retrospelsmässan i Göteborg som gick av stapeln nu i april. Min loot från RSM helt enkelt. Bon appétit!

23

Alwa’s Awakening Soundtrack
Den här godbiten förtjänar egentligen ett eget inlägg. Vi kanske återkommer till det! Alwa’s Awakening är ett svenskutvecklat indiespel från det Göteborgsbaserade gänget Elden Pixels och släpptes i februari i år. Spelet finns tillgängligt på Steam och är vad man närmast skulle kunna kalla ”neo-retro”. Det ser ut, låter och fungerar som ett klassiskt NES-spel. Men är utvecklat och anpassat att liras på Windows och Mac. Ett fenomenalt spel som jag spenderat många timmar med. Musiken är komponerad av Robert Kreese och är helt gjort i Famitracker, som användes för de gamla NES-spelen. Vilket gör att dom har släppt hela spelets soundtrack på en riktig NES-kassett. Hur coolt är inte det? Bonusklipp med soundtrack hittas längst ner i inlägget.

  Tetris (NES)
  Har länge saknats i min samling. Då jag föredrar den stora boxen. Här i Skandinavien släpptes Tetris och en del andra spel i en mindre box. Därav fick det bli en tysk utgåva på den här. Sehr gut!

  Castlevania (NES)
  Konamis fantastiska Dracula-äventyr som nu 2017 även ska bli tv-serie. En riktig klassiker som är ett givet spel i hyllan! Lyckades hitta en svensksåld utgåva i fint skick, bara att slå till!

  Castlevania II: Simon’s Quest (NES)
  Och så hade jag turen med mig att även springa på uppföljaren! Då var det ju svårt att låta bli. Svensksåld och komplett, trodde jag… Till min besvikelse upptäckte jag när jag kom hem att manualen saknades. Note to self, kolla alltid noga på innehållet!

  Road Fighter (NES)
  Ett spel som jag aldrig spelat själv, utan bara hört talas om. Väldigt fint skick på den här utgåvan också. Svensksåld och komplett. Har hört mycket gott om Road Fighter så det ska bli intressant att sätta tänderna i.

  Micro Machines (Mega Drive)
  Dagens första riktiga spontanköp. Sprang på min vän Robin som sålde av lite spel vid sndb-bordet och när Micro Machines uppdagade sig i backarna framför mig tog nostalgin över min hjärnverksamhet. Ett schysst pris gjorde inte saken svårare heller. Det är inte ofta jag köper spel till Mega Drive, men det här kunde jag bara inte låta bli.

  Micro Machines 64 Turbo (N64)
  Och när det första Micro Machines var inhandlat stod min polare Kahn två bord bort och vevade med ett spel i luften och sökte min uppmärksamhet. Ännu ett Micro Machines! Fast till Nintendo 64. Just den här versionen var också den som gick varmast hemma när jag var liten, fast till PC då. Ett kärt återseende! Så den fick följa med hem.

  Så sex stycken spel blev det totalt från årets mässa. Och ett soundtrack, plus lite övriga prylar och mojänger. Helt klart nöjd!