Miljoner har testat demot för Resident Evil 2 Remake

Blogg

Remaken av Resident Evil 2 släpps inom kort, på fredag 25 januari mer bestämt, men redan nu kan den som inte har lust att vänta chans att avnjuta en smakprov genom ett demo som släpptes nu i dagarna. Ett demo som har visat sig vara otroligt populärt enligt statistik från Capcom, som även går att följa live på den officiella hemsidan. De räknar med att det har laddats ner och spelats närmare 2 500 000 gånger. Det är väldigt många gånger. Helt klart imponerande siffror.

Självklart vet man aldrig exakt hur många som laddat hem och testat demot, framför allt då det här demot kommer med en tidsbegränsning. One shot, one opportunity. Vilket antagligen boostat siffrorna en aning då spelare kan ha laddat hem och spelat fler gånger via olika konton för att få chans att lira ännu mer. Samtidigt baseras siffrorna på spelare som har RE NET aktiverat, så det är ju antagligen många fler som spelat ändå.

En lite mer intressant aspekt i det hela dock är att endast 26 procent av spelarna faktiskt har spelat färdigt demot. Antagligen beror det på att man lallat runt och försökt upptäcka så mycket som möjligt men inte hunnit spela färdigt demot innan tiden runnit ut.

Men närmare 2 500 000 nedladdningar alltså. Man kan ju lugnt säga att det verkar som att Resident Evil 2 kommer få en lyckad release på fredag.

Har ni testat demot ännu? Har ni lirat mycket Resident Evil 2 tidigare? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!