Kika in gameplay och trailer för nya Call of Duty: Modern Warfare

Blogg

Via en drygt fyra timmar lång livesändning presenterade Activision och Infinity Ward i går ett gäng nyheter kring kommande Call of Duty: Modern Warfare, och visade även upp en hel del gameplay med fokus på multiplayer. Nya Call of Duty: Modern Warfare, som närmast kan beskrivas mer som en reboot än en remake av klassiska Call of Duty 4: Modern Warfare från 2007, tar serien back to the roots och Infinity Ward ser ut att ha varit inne och uppdaterat och justerat det mesta med lovande resultat.

Bland annat är en helt ny spelmotor på plats som möjliggör större kartor och uppdaterad fysik för hur vapnen beter sig. Grafik och ljud är givetvis uppdaterat och genomarbetat och ska enligt källor som fått testa på spelet vara riktigt imponerande. Utöver detta kommer det finnas stöd för cross-play och season pass kommer att skrotas.

    Dessa två nyheter med cross-play och season pass tycker jag själv är extra lovande och intressanta. Cross-play kommer fungera mellan PlayStation 4, Xbox One och PC direkt vid release och matchning kommer ske baserat på ens val av input. Så spelar du på med kontroll möter du helt enkelt andra med kontroll, istället för tangentbord och mus. Season pass kommer skrotas helt och istället kommer det kostnadsfria uppdateringar till spelet med nytt innehåll som nya kartor. Det är ju alltid trevligt.

    Jag måste ändå säga att jag är försiktigt nyfiken. Jag har länge gillat dessa typer av spel på konsol men tappade Call of Duty någonstans efter Call of Duty: Ghost och Advanced Warfare då jag tyckte det spårade ur lite väl mycket.

    Är ni nyfikna på att se mer och inte är rädda för spoilers kan ni kika in gårdagens sändning i sin helhet här nedanför.

    Call of Duty: Modern Warfare släpps till Xbox One, PlayStation 4 och PC den 25 oktober.

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!