Kid Dracula kommer ingå i Castlevania Anniversary Collection

Blogg

Tidigare i år presenterade Konami ett gäng kommande samlingsutgåvor av några av deras mest klassiska spelserier. En av dessa var givetvis Castlevania: Anniversary Collection. Då fick vi reda på att den kommer släppas någon gång i sommar och kommer innehålla totalt åtta titlar, varav fyra avslöjades direkt.

Nu har vi fått mer information tack vare PlayStation Blog som i dag presenterade samtliga spel som kommer ingå i samlingen, och de berättar också att Castlevania: Anniversary Collection kommer att släppas till PlayStation 4 redan 16 maj. Samlingen ska också släppas till Xbox One, Nintendo Switch och Steam och vi kan ju gissa på ett liknande releasedatum där.

Här är de åtta spelen som kommer ingå i Castlevania: Anniversary Collection:

  Castlevania (1987, NES)
  Castlevania II: Simon’s Quest (1988, NES)
  Castlevania: The Adventure (1989, Game Boy)
  Castlevania III: Dracula’s Curse (1990, NES)
  Kid Dracula (1990, NES)
  Castlevania II: Belmont’s Revenge (1991, Game Boy)
  Super Castlevania IV (1991, SNES)
  Castlevania Bloodlines (1994, Mega Drive)

  Något överraskande, men också väldigt roligt, här är att Kid Dracula är en av de åtta titlarna. Kid Dracula släpptes exklusivt till Famicom i Japan 1990 och har aldrig fått någon officiell release i väst. Däremot kom det några år senare en version till Game Boy som släpptes även utanför Japan. Men nu kommer vi alltså kunna lira originalet för första gången, på valfri konsol. Det ska bli riktigt intressant!

  Vad tycker ni om den kompletta listan? Något spel ni saknar? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!