Joseph Saelee först med att nå level 33 i Tetris till NES

Blogg

Joseph Saelee har verkligen gjort sig ett namn på Tetris-scenen trots sina ringa 16 år. Han är exempelvis nuvarande rekordhållaren för snabbaste person till 300 000 poäng, och i höstas blev han även världsmästare i Tetris till NES efter att ha besegrat den sjufaldiga vinnaren Jonas Neubauer i finalen . Nu skriver han nya sidor i historieböckerna, då han nu blivit den första någonsin att nå level 33 i spelet.

Det hela skedde för två månader sedan. En bedrift som tidigare ansetts vara i princip omöjligt. Efter nivå 29 faller nämligen bitarna så snabbt att man inte hinner få ut de till sidorna innan de når botten. Något som elitspelare, som Joseph Saelee, löser genom en teknik som kallas hypertapping. Håller du inne höger eller vänster rör sig blocket nämligen 10 steg, vilket är för långsamt. Så man får helt enkelt manuellt trycka höger eller vänster elva eller fler gånger i följd, per sekund.

    Ingen har någonsin sett level 33 som sagt, eller 32 heller för den delen. Ta och kika in Joseph Saelees imponerande bedrift i klippet här ovan. Lägg märke till hans säregna kontrollteknik. Där har vi ett vinnande koncept. GG Joseph Saelee!

    Har ni lirat mycket Tetris på NES tidigare? Hur långt har ni kommit? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!