Jakten på legendarer i Borås

Blogg

Har du reagerat på något annorlunda i Borås det senaste? Blivit lite fundersam när du ser stora klungor med människor i alla möjliga åldrar som samlar sig i stora grupper vid till synes lite annorlunda platser? Tryckandes utmed väggen vid ishallen, ståendes runt House of Knowledge vid Högskolan, Blue Half Man på Hässleholmen, grässlänten vid Stadsparksbadet, parkeringen vid Åhaga eller trädet utanför Navets entré. Skulpturvandringar på gång? Nej. Ökad gängaktivitet i stan? Nej. Eller, jo. På sätt och vis. Men du behöver inte vara orolig. Vi jagar Pokémon. Digitala varelser i den analoga världen. Genom GPS i realtid. Vi tillhör fraktioner som kallar sig Mystic, Valor och Instinct. Vi är helt ofarliga. Så länge vi inte blir avbrutna i ett avgörande ögonblick vill säga. Och just nu pågår ett sällsynt event under en begränsad tid. Legendariska Pokémon har kommit till stan.

Just i Borås har vi blivit bortskämda med en vacker stadsbild genom alla skulpturer och konstinstallationer, och i och med detta har vi även serverats väldigt mycket Pokéstops och Pokégym. Två viktiga delar som behövs för framgång i Pokémon Go. Detta har genererat ett stort intresse för spelet här i stan. Vi har en Facebook-grupp med över 2 000 medlemmar. Och en rullande chattgrupp med närmare 200 personer som delger information om var Pokémon och tidsbestämda raids dyker upp. Då man behöver vara över 10 personer vid en specifik plats och tidpunkt är den här chattgruppen ett otroligt bra verktyg att koordinera dessa utmaningar. Att se ett sådant otroligt engagemang i stan är upplyftande. När så väl barn som vuxna är ute och spelar och hjälper varandra.

Pokemon-legendaries

  Foto: Anders Kilbrandt

  Foto: Anders Kilbrandt

  Det stora målet här är att fånga de fyra legendariska fåglarna Articuno (22 juli – 31 juli), Moltres (31 juli – 7 augusti), Zapdos (7 augusti – 14 augusti) och Lugia (obekräftat hur länge den finns tillgänglig)

  Det tog bara två raids innan jag lyckades fånga mig en Lugia. Oväntat ändå, då jag hade förväntat mig att den skulle bli en riktigt tidskrävande utmaning. Svårare fick jag dock med Articuno. Som om en förbannelse följde mig tog det flera dagar och totalt nio raids innan den vita bollen för en gång skull stannade och Articuno var min. Trots att jag följde bokens alla regler med skruvbollar, perfekta träffar och tvångsmatning med gyllene hallon.

  Hela lördagen var jag och sambon ute och jagade denna blå isfågel från plats till plats genom hela Borås. Men när klockan närmade sig 21.00 var vi ett tappert gäng som hade samlats i parken vid Almåsgymnasiet, och nionde gången gillt var kampen över. Under dagen började man känna igen fler och fler personer som gick igenom samma process. Som upplevde glädje när fångsten var klar, eller tomheten när Articuno än en gång flög iväg. Hoppas ni hade turen med er under söndagen, och ha fortsatt lycka nu när Moltres kommer till stan den här veckan! Vill också passa på att rikta ett stort tack till den fantastiska familjen som ställde upp och skjutsade oss genom stan mellan raids!

  Så, ingen tid för vila. Moltres är på ingång och det är bara att köra vidare. Fortsätt nu ha engagemanget och aktiviteten uppe så blir den kommande veckan minst lika bra som den gångna. Borås, nu kör vi. Gotta catch ’em all!

  There’s no shelter from the storm.
  – Team Instinct