I dag drar Summer Games Done Quick 2019 igång

Blogg

Då var det dags igen, en av årets höjdpunkter för speedrun-entusiaster världen över. I dag söndag 23 juni drar nämligen Summer Games Done Quick igång. Under en hel vecka samlas ett stort gäng duktiga gamers i Minnesota för att livesända dygnet runt på Twitch när de klarar spel så fort de bara går under varierande former.

Sändningen kommer dra igång klockan 18.30 svensk tid i dag söndag 23 juni.

Checka in årets schema och notera vilka programpunkter du inte får missa. Schemat anpassar sig för övrigt till din tidszon så det är lätt att se när saker och ting drar igång. Personligen kommer jag hålla ett extra öga på NES-spelen, alla Zelda-titlar och så givetvis TASBot. Bäddar även in sändningen här nedan så ni hittar lätt.

    Både Summer Games Done Quick och vintermotsvarigheten Awesome Games Done Quick har gjort sig ett namn under åren då de varit riktigt duktiga på att samla in pengar. När Awesome Games Done Quick gick av stapeln i vintras drog de exempelvis in 2,4 miljoner dollar. Pengar som donerades till Prevent Cancer Foundation. Sommarens upplaga som drar igång i dag och håller på dygnet runt fram till och med 30 juni kommer samla in pengar till Läkare Utan Gränser.

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!