Hugg in! Dags för SteamWorld Dig 2

Blogg

Nu i sommar är det äntligen dags för uppföljaren till succén SteamWorld Dig. Fyra långa år har vi väntat, men nu är det äntligen dags. Polera dina verktyg och kolla trycket i tanken, det är dags för SteamWorld Dig 2!

Svenska studion Image & Form blev ett namn på mångas läppar världen över i och med SteamWorld Dig. Spelet där du tar kontroll över den ångdrivna roboten Rusty i jakten på mineraler och värdefulla stenar i tunnlarna under staden Tumbleton. Spelet släpptes först till Nintendo 3DS, men i och med succén följde sedan även release till Playstation 4, Playstation Vita, Wii U och Xbox One.

Och nu kommer alltså uppföljaren! Vi får dock inget kärt återseende med Rusty (vad vi vet än…) utan nu får vi bekanta oss med den nya roboten Dorothy i huvudrollen. Vad vi fått se hittills verkar vi kunna vänta oss ett otroligt välpolerat plattformsspel i fortsatt stil á la metroidvania. Se trailer nedan!

    Inget exakt datum är satt, det enda som är sagt är sommaren 2017. Så det kan ju vara när som helst. Stå redo! SteamWorld Dig 2 kommer först till Nintendo Switch, och kommer en kort tid senare släppas till Playstation 4 och Steam.

    Så här glad var jag när jag spelade SteamWorld Dig första gången! Med matchande t-shirt och allt. Det måste jag ju skaffa en ny nu också så att jag på riktigt är redo för uppföljaren!

    IMG_3323
    SteamWorld-Dig-2-Dorothy-Main-Character SteamWorld-Dig-2-Fanatic-Worshipper