High Stakes! Nu släpps Fortnites nya spelläge

Blogg

Den mystiska kuben som i vi alla undrar över och har teorier om i Fortnite har fortfarande oklart motiv, och Epic Games säger inte så mycket om den heller. Istället höjer de insatserna inför den stundande finalen av säsong 5 i och bjuder på ett helt nytt spelläge med tillhörande innehåll för att få oss på andra tankar. Det är dags att samla ditt squad och ta rollen som professionella rånare likt rena rama Oceans-filmen. Kampanjen går under namnet High Stakes och släpps på torsdag 6 september, och i det nya spelläget The Getaway är det bara att glömma allt vad Battle Royale har lärt dig.

Givetvis gäller det att överleva, men här kommer ni som spelare att tävla om fyra kassaskåp som kommer att falla från himlen, var av en innehåller en grandios lama-formad diamant. Det gäller att kämpa sig fram till ett kassaskåp, hitta diamant-laman, ta den till ett flyktfordon och sedan lyckas genomföra sin flykt. Laget som lyckas extrahera skatten vinner. Kort och gott. Några mer specifika detaljer om vapenval och liknande är fortfarande inte presenterat. Men vi fick en första presentation under turneringen som gick av stapeln igår, kika in det klippet här.

Så ett helt nytt spelläge alltså. Till detta kommer givetvis lite matchande content som nya outfits, gliders och andra tillbehör. Men kanske framför allt, nytt tillskott till arsenalen som många längtat efter. Änterhaken! Den ska bli riktigt kul att få lära känna. Och den vita kostymen med matchande mask åker givetvis på.

UPPDATERING: Epic Games har gått ut och meddelat att releasen av High Stakes nu är uppskjutet till torsdag 6 september istället då en kritisk bugg upptäckts i sista stund. En dag senare än tänkt helt enkelt. Detta innebär också att veckans utmaningar som skulle släppas på torsdag nu istället släpps på fredag.

Vad tror du om det här tillskottet? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!