Hazelnut Bastille har nått sitt mål och är nu finansierat

Blogg

Ända sedan Hazelnut Bastille dök upp på Kickstarter har jag hållit ett extra vakande öga på kampanjen. Först och främst för att det ser ut att vara ett riktigt lovande RPG i 16 bit-stil med kraftig inspiration från legendariska The Legend of Zelda: A Link to the Past,  men även för att hålla mig uppdaterad kring nyheter om Switch-versionen då det hade passat mig perfekt. Därför har jag hållit tummarna för att finansieringen ska säkras såklart. Spelet var tänkt att från början bara släppas på Steam, men med versioner till både PlayStation 4 och Nintendo Switch vid senare tillfälle om finansieringen gick väl. Och nu har det landat goda nyheter.

Kampanjen har nu nämligen nått sitt mål på 65 000 USD (i skrivande stund 73 000 USD) och kommer alltså nu bli av. Och då är det till och med 21 dagar kvar att samla in mer pengar. Därför blir det intressant att se hur många av kampanjens stretch goals som nu kommer säkras. Nästa nivå vid 75 000 USD är alldeles strax i hamn och innebär att spelet kommer utökas med ytterligare två områden, mer prylar och mer filmsekvenser. Vid 110 000 USD har utvecklarna lovat att spelet kommer till Nintendo Switch, men redan nu har de gått ut och bekräftat att det nu är klart att det blir av.

    ”We have publicly committed to releasing for the Nintendo Switch, and as early as possible! The purpose of the Stretch goal is to finance earlier development (and especially manufacturing of the cartridges, as this is quite costly) but we will release for the Nintendo Switch regardless.”

    Kul att se att spelet nu blir av, med god marginal också. Att versionen till Nintendo Switch kommer snabbare än vad som var sagt sedan tidigare är ju också ett god nyhet. Det här är ju ett givet köp och känns helt rätt på Nintendo Switch i min mening. Sedan ska man ju vara ärlig och säga att vi har sett liknade spel förut, absolut. Men när det kommer till retroinspirerade fantasy/RPG i 16 bit-grafik med pussel och story á la The Legend of Zelda är det ju svårt att inte bli intresserad.

    Vad tror ni om Hazelnut Bastille? Har ni backat det på Kickstarter? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!