Hallå Michael Gill, veckans spelprofil

Blogg

Spelskribenten med en försmak för snabba bilar, sena nätter och solglasögon (helt enligt hans egen Twitter) som på senare år även gett sig in i spelutvecklingens värld som producent på studion Coldwood Interactive. Som en gång i tiden även figurerade här i Borås Tidning. Säg hej till Veckans Spelprofil, Michael Gill!

Presentera dig kort för Spelbloggens läsare, vem är du och vad gör du till vardags?

Michael Gill heter jag, Umeå-bo, producent på Coldwood Interactive och tidigare speljournalist för bland annat Borås Tidning. Så länge jag kan minnas har spel varit mitt liv. I vuxen ålder har jag skrivit för i princip alla svenska speltidningar, haft en egen återkommande helsida om esport i Aftonbladet, drivit Blogemup.se – och på senare år arbetat med spelen Unravel och Unravel Two.

Vilket spel har din uppmärksamhet just nu?

För tillfället tar online-fps med vänner nästan hela min fritid, Apex Legends och Battlefield V går varma hemma. Men jag försöker också att ha tentaklerna ute för att hitta de mindre och lite mer spännande spelsläppen. Det finns så mycket bra att hitta där ute.

Har du något spel som ser du fram emot?

Det finns alltid spel att se fram emot! Finska Remedy sitter och filar på ett spel som heter Control, och det ser faktiskt helt magiskt ut! Surrealistisk och suuupersnygg framtidsaction – vem kan säga nej till en sådan grej? Andra intressanta titlar: Media Molecules Dreams, From Softwares Sekiro, Zelda-liknande Tunic – listan kan göras hur lång som helst!

Vilken är din främsta personliga prestation någonsin i ett tv-spel?

Oj, svår fråga! Att få stå på scenen framför hundratusentals tittar och överraskningsavtäcka Unravel Two var mäktigt. Att lira spelmusik på en scen på Hultsfredsfestivalen var också lite sjukt. Att vinna matcher och turneringar – inför publik – med min CS-klan. Att ligga på topp 10 över världens snabbaste Mario Kart DS-spelare. Kanske är det största att kunna leva och göra karriär på sitt intresse för spel, ändå?

Lirat spelmusik på Hultsfredsfestivalen alltså? Berätta mer, när var det här?

2007, tror jag. Stylusorkestern hette vi. Vi var med på några lokaltv-inslag hösten 2006 – och sen bara exploderade det! Framgången gick oss lite åt huvudet och bandet splittrades snart efter det 🙁

Vilken tv-spelskaraktär hade du velat träffa IRL och vad hade ni hittat på?

Hm… PaRappa the Rapper tycker jag verkar vara en mysig snubbe, skulle gärna hänga en eftermiddag med honom. Eller vänta – det bästa vore ju att få ha en egen cheerleading-grupp som peppade en på att lyckas med vardagssaker (laga mat, rädda världen – sånna grejer). Så Osu! Tatakae! Ouendan-gänget vore ju perfekt att ha med sig!

Tack för dina svar Michael! Jag önskar dig all lycka och välgång i dina framtida äventyr och projekt.