Hallå Johan Karlgren, veckans spelprofil

Blogg

Då var det äntligen fredag igen, och den här veckan är det dags att presentera en ny spelprofil! Vi säger hej till Johan Karlgren, mer känd under sitt alias Pappas Pärlor. Johan har tagit världen med storm med sina pärlor genom kreativa kreationer och återkommande street art. Vad som började som en hobby har nu blivit hans jobb, och över 100 000 följer hans kreativa och geniala skapelser på Instagram. Många av de karaktärer som återkommer i Johans kreationer är hämtade från spelvärlden, så hur ser det ut egentligen ut på spelfronten? Vilka spel ligger varmt om hjärtat? 

Presentera dig kort för Spelbloggens läsare, vem är du och vad gör du till vardags?
Johan Karlgren aka Pappas Pärlor. Gift trebarnsfar som vägrar att växa upp. Pärlorna är en förlängning av min spelsamling, en hobby som snabbt ballade ur och blev ett jobb.

Vilket spel har din uppmärksamhet just nu?
Precis klarat God of War och har nu istället börjat på Spider-Man. Men vill passa på att slå ett extra slag för Dragon Quest XI som jag och 4-åriga dottern tillsammans har njutit av hela januari.

Har du något spel som ser du fram emot?
Det ska bli kul att komma tillbaka till Link’s Awakening, annars är det allt Bethesda gör offline. Att välja mellan Fallout och The Elder Scrolls är som att be mig att välja favoritbarn. Fallout 76 var jag sjukt peppad inför efter första klippen som släpptes, men jag vill uppleva Bethesdas fantastiska världar utan inblandning av andra människor. Därför har jag släppt det helt.

Vilken är din främsta personliga prestation någonsin i ett tv-spel?
Jag var etta i världen under någon månad i en av Angry Birds expansioner (1,2 miljoner spelare). Om vi snackar spel på konsol så är minnet av att mitt darr slog lillebrors turbodosa i armbrytningen på Track & Field IINES extra värmande.

Vilken tv-spelskaraktär hade du velat träffa IRL och vad hade ni hittat på?
Arthur Morgan, vi skulle snacka om hur han kunde förbättra möjligheterna för suffragetterna och påskynda jämställdhetsarbetet tidigt.

Vad har du på agendan den närmaste tiden? Några större projekt?
Jag kommer antagligen att hemligt och censurerat. Utöver det, mer gatukonst i allmänhet.

Tack för dina svar Johan! Jag önskar dig all lycka och framgång med dina framtida projekt.