Hallå Heidi, veckans spelprofil

Blogg

Veckans spelprofil är tillbaka, och det med besked! Den här veckan har vi nämligen finbesök då vi säger hej till Heidi, en av Sveriges främsta spelsamlare. Med sin omåttligt populära blogg och Instagramsida har hon de senaste åren tagit samlarvärlden med storm. Hon besitter en imponerande samling retrospel och ett spelrum som skulle kunna få en arkadhall avundsjuk. Här har vi en gamer av rang.
 

Presentera dig kort för Spelbloggens läsare, vem är du och vad gör du till vardags?
Jag är en spelälskande tv-spelssamlare som samlat i över 16 år. Jag driver en blogg och en instagramsida där jag delar med mig av min passion för främst retrospel. Min samling och mitt spelrum är väl lite unikt då det är till för att spelas och upplevas, till skillnad från många samlingar som bara står på hyllan och är värdefulla.

I mitt spelrum har jag över 30 skärmar man kan spela på samtidigt, så de flesta konsoler är inkopplade och redo att startas. Jag älskar att hålla i spelträffar och tävlingar för mina vänner ^_^ Nu har jag en 6 månader gammal dotter också som tar upp mycket av min tid, men jag ser verkligen fram emot att hon skall växa upp och kunna spela med mig! Jag var också med och grundade kollektivet Geeky Gals, där vi delar med oss av våra olika nördiga intressen och visar att det är helt normalt för tjejer att vara nördiga också 🙂

  Vilket spel har din uppmärksamhet just nu?
  Just nu har jag spelat en hel del Far Cry 5, det är en av få nya spelserier som jag faktiskt tar mig tiden att spela igenom. Annars har jag dåligt med tid för nya spel som tar 100-tals timmar att klara. Jag föredrar därmed oftast retrospel som man kan klara på under en timme, men som oftast kräver skicklighet att bemästra 🙂 Jag brukar också föredra nya mindre spel med retro-inspirationer så som Cuphead, Sonic Mania, Axiom Verge m.fl.

  Har du något spel som ser du fram emot?
  Castlevania är en serie som jag verkligen älskar, särskilt de gamla spelen, så när jag fick höra om att Koji Igarashi (en av producenterna till Castlevania-serien) skulle skapa en spirituell efterföljare i klassisk 2D-stil så blev jag väldigt exalterad! Jag har följt Kickstart-kampanjen för Bloodstained: Ritual of the Night i flera år nu och förhoppningsvis kommer det släppas under 2018! Annars ser jag ju också alltid fram emot nya spel i Borderlands-serien, det är en fantastiskt bra spelserie! Inget har dock blivit annonserat, men jag håller alltid tummarna. Samma sak gäller Tetris! Man kan ALDRIG ha för många Tetrisspel!

  Vilken är din främsta personliga prestation någonsin i ett tv-spel?
  Oj, det var en svår fråga. Jag har ju klarat massa spel som jag tyckt varit utmanande och det är ju alltid en fantastisk känsla efteråt, men sen ser man på YouTube hur många andra som klarat spelet också och kanske till och med speedrunnat det på halva tiden mot vad man själv spelade igenom det på, då känns det inte lika häftigt längre. Men just nu leder jag highscore-tävlingen i Spaceman Splorf iaf 😀

  Vilken tv-spelskaraktär hade du velat träffa IRL och vad hade ni hittat på?
  Hmm.. kanske John (Master Chief från Halo) för att han är så badass ^_^ Men egentligen finns det nog inga spelkaraktärer jag hade velat träffa i verkligheten, de är i spelvärlden där de hör hemma och jag skulle nog inte vilja hoppa in i några spelvärldar då de flesta är ganska farliga på ett eller annat sätt XD så helst hade jag nog velat träffa en verklig person som har med spel att göra, nämligen Alexey Pajitnov (skaparen av Tetris) och spela en runda Tetris med honom, både co-op läget i Tengen Tetris till NES och versus battle i Tetris Ultimate till Xbox One 🙂 

  Bonusfråga: Hur många spel har du i din samling?

  Över 6 500, och 311 konsoler (inkluderat bärbara och en del dubbletter)

   


  Tidigare spelprofiler

  Veckans Spelprofil: Sven Johan Nyström

  Veckans Spelprofil: Thomas Sunhede

  Veckans Spelprofil: Nerdphilia

  Veckans Spelprofil: Peter Kauffmann

  Veckans Spelprofil: Owe Bergsten

  Veckans Spelprofil: Martin Lindell