Grattis Kirby, 25 år!

Blogg

I år är det 25 år sedan Kirby föddes och dök upp i sitt första spel, Kirby’s Dream Land till Game Boy. Den lilla rosa karaktären är en av de mest långlivade och omtyckta i Nintendos karaktärsbibliotek, så det är ju inte så konstigt att vi fått bekanta oss med Kirby i otaliga spel genom åren. För att uppmärksamma Kirbys jubileum har Nintendo släppt en liten film som sammanfattar Kirbys alla spel. Klippet finns längst ner här i inlägget.

Kirby-25

Det är ju svårt att inte tycka om Kirby. Personligen har jag dock aldrig varit sådär överförtjust i karaktären. Men många bra spel finns det, absolut. Och framför allt då kanske Kirby’s Adventure till NES som kom 1993. Ett spel som jag tyvärr inte äger i dag dock. Det jag däremot har i samlingen är den japanska motsvarigheten till Famicom. Snubblade över den på Tradera för några år sedan och tyckte om boxen och den färgade kassetten, så det blev ett köp.

Kirby-nes

Utöver det har jag då första spelet som kom till Game Boy, Kirby’s Dream land (notera att Kirby är vit på omslaget här då det vid tillfället inte var bestämt vilken färg han skulle vara). Och till sist har jag även Kirby’s Star Stacker till Game Boy, dock bara kassett. Fun fact, just den här kassetten är min egna från tiden då det begav sig.

Kirby-startstacker

Och jag minns så väl när jag fick det. Hur jag var med mamma på B&W här i Borås och såg spelet stå där i hyllan. Året måste varit runt 1998 då spelet släpptes 1997. Jag kände igen Kirby och tänkte direkt på Kirby’s Adventure och kände att det här spelet måste jag ju ha, det är ju Kirby! Tji fick jag som inte kollade mer noggrant på kartongen. Kirby’s Star Stacker är ett pusselspel á la Tetris. Det var en grov besvikelse då! Även om jag kan uppskatta spelet i dag. Tyvärr har jag då bara kvar kassetten. Kartongen och manualen är borta sedan länge.

Men hur som helst, grattis till 25 år Kirby!