Google visar upp något spelrelaterat nästa vecka

Blogg

Det har spekulerats ett tag kring vad Google kan ha i görningen då det nu verkar som att de ska ta sig in på spelmarknaden. Tidigare i år sjösatte de sitt Project Alpha för en testperiod där utvalda personer fick möjlighet att streama och spela grafikrävande spel direkt i webbläsaren. Efter det har det dock varit tyst, men igår publicerade Google en kort teaservideo och avslöjade att de nu ska visa ”the future of gaming” på Game Developers Conference 19 mars.

Teasern ger oss egentligen inte mycket mer än ett par snygga scener och en uppmaning om att samlas den 19 mars. Men Google vill ju helt klart bygga upp lite hype inför eventet. Kanske att vi kommer få mer info och kanske release av Project Alpha, eller någon helt ny form av hårdvara. En konsol? En dongel? Tydligen ska det ju vara ”framtiden för gaming” så det är klart man blir nyfiken.

Nyligen läckte också bilder ut på vad som uppges vara patentansökan från Google, som visar skisser på vad som verkar vara företagets framtida handkontroll. Ingenting är alltså bekräftat ännu, men pusselbitarna verkar ju sannerligen falla på plats. Den 19 mars får vi nog svaret.

Vad tror ni om Googles satsning? Får vi se en helt ny konsol? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!