Från finkan till Hope County. Glad påsk!

Blogg

Påskhelgen är här, och det måste ju givetvis firas. Kanske med kopiösa mängder ägg, eller andra favoriter i repris från julbordet. Men framför allt blir man ju serverad lite extra ledig tid, vilket ger oss fler speltimmar än en ordinarie helg. Det är ju alltid uppskattat! Och den här helgen kommer jag bryta mig ur finkan och flytta till Hope County. Påskens storspel heter A Way Out och Far Cry 5.

Jag och sambon började lira A Way Out nu i veckan och det tog inte lång tid innan vi satt som fängslade framför tv:n. I en välregisserad flykt likt ett avsnitt Prison Break faller vi snabbt in i våra roller och ropar vägledningar åt varandra när vi nu styr duon Vincent och Leo. Ta höger! Jag tar vänster! Göm dig busken! Vänta på mig! Var tog gubben vägen? Du får köra! Ska jag bränna honom med skärbrännaren? Vi upplever vad som närmast kan liknas en interaktiv film. Där vi nu tagit kontroll över huvudrollen, och regissören heter Josef Fares.

  Influenserna från filmens värld är tydliga och det är verkligen inget negativt i det här fallet. Karaktärerna och manuset är välgjorda och intressanta, och de filmiska scenerna vi får uppleva är hisnande. Vi är inte riktigt klara ännu, det återstår några timmar innan vi är i mål. Vi har sparat sista slutspurten till helgen här nu då vi ska ta och knyta ihop säcken för Vincent och Leo. Men en sak är säker, A Way Out rekommenderas starkt.

  Och nu i påsktider är det ju äggstra (förlåt) roligt när man springer på små easter eggs i spelens värld. A Way Out bjuder exempelvis på den här. Låter mackens namn bekant?

  Och vad passar bättre nu i påsk än en återuppstånden spelserie? Prisa spelguden för nu är Far Cry 5 äntligen här! Håll igång de religiösa referenserna för det blir det mer av vill jag lova. Här ska vi lära känna den självutnämnda profeten Joseph Seed och hans domedagssekt Project at Eden’s Gate och se vad vildmarkslivet i Montana har att erbjuda.

  Far Cry 3 är ett av de bättre open world-spelen jag spenderat tid med på konsol, och Far Cry 4 likaså. Fria tyglar och ett smörgåsbord av saker att upptäcka, samtidigt som man brottas med antagonister som man bygger upp en komplex hatkärlek till. Så ja, jag är otroligt taggad att få kasta mig in i en ny resa i detta universum.

  Mitt alster från förra årets påskfrukost. Givetvis ett Yoshi-ägg! Kan nog bli något liknande motiv i år

  Om allt går som det ska jag även försöka spela in lite gameplay av Far Cry 5 under helgen här för att i nästa vecka knåpa ihop en videorecension.

  Vad tror ni om det? Tills dess, glad påsk på er!