Fem år långa rekordspelandet i Minecraft hardcore fick snöpligt slut

Blogg

Den längsta sessionen hittills i Minecrafts hardcore mode var inne på sitt femte år när det nyligen fick ett tråkigt och abrupt slut. Streamern Philza som byggt upp en gedigen skara med följare under åren fick plötsligt se sig besegrad då han under oturliga omständigheter stötte på en zombie och en spindel vid fel tillfälle. Game over i Minecrafts hardcore mode innebär som ni kanske vet ett absolut slut. Permadeath. Inga respawns. Hans värld och spelare är alltså nu borta för alltid.

Det var under en utforskning av ett grottsystem som Philza stötte på den aggresive zombien i rustning som innebar början på slutet. I någon form av panik försöker Philza ta sig an sin motståndare men väljer efter en stund att ta till flykt, bara för att istället mötas av en spindel i ryggen. Döden var oundviklig. Eller ja, nästan i alla fall. I sista sekunden ser man att Philza är på väg att äta ett golden apple, som han i paniken antagligen glömt bort att han hade med sig. Hade han lyckats få i sig äpplet hade han blivit fullt återställd och antagligen kommit därifrån med livet i behåll. Nu blev det tyvärr ond bråd död, efter fem år av framgångsrikt spelande.

Det är som sagt den längsta kända sessionen i Minecrafts hardcore mode någonsin. När folk i Philzas chatt frågade vem som lyckats överleva näst längst i Minecrafts hardcore mode var svaret kort och gott ”några veckor”.

    Rest in peace Philza.

    Har du testat Minecrafts hardcore mode någon gång? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!